Urednik portala antimigrant: Drskost je meni prišivati raspirivanje mržnje među bh. narodima

Novinar Fatmir Alispahić kaže da je počastvovan činjenicom što Sud BiH nije podlegao pritiscima kojima je, kako kaže, Tužilaštvo BiH bilo izloženo kada je podiglo optužnicu protiv njega zbog navodnog raspirivanja rasne, vjerske ili nacionalne mržnje kroz tekstove koje je objavljivao na portalu antimigrant.ba.

On dodaje da se radilo o amaterskoj i potpuno neutemeljenoj optužnici, koja je bila teret za njega lično i njegovu porodicu, te da je nakon Džemaludina Latića prvi član Društva pisaca koji je sjeo na optuženičku klupu i za kojeg je tužilaštvo tražilo pritvorsku kaznu.
Sloboda govora

– To je jedna strašna kazna za nekoga ko nešto misli. Samu optužnicu doživio sam kao udar na slobodu govora, zato što sve što sam pisao i govorio putem svojoe emisije „Defter hefte“ je bilo u službi legalizma i sigurnosti građana. Ni na jednom mjestu Tužiteljstvo nije moglo dokazati da sam ja prema migrantima imao negativan stav zbog vjerske, nacionalne, rasne ili neke druge pripadnosti, jer su svi moji tekstovi bili usmjereni na zaštitu građana od nasilja koje su migranti ispoljavali, na činjenicu da je i ministar sigurnosti Fahrudin Radončić upozoravao da su migranti sigurnosna prijetnja, a što se sada potvrdilo kroz činjenicu da se širom Evrope govori da su migranti zaista sigurnosna prijetnja – kaže Alispahić za portal „Avaza“.

On podsjeća kako je upozoravao da u BiH dolaze i osobe nepoznatog identiteta, za koje se nije znalo jesu li dijelovi poraženog ISIL-a, a optužnicu smatra apsurdnom i zbog toga jer je sudjelovao u brojnim projektima SGV-a, HKD Napredak, reafirmirao ulogu muftije Kurta u spašavanju građana srpske nacionalnosti u drugom svjetskom ratu…
Namjerava napisati knjigu

– Ja sam otac koji je svoje troje djece odveo u Grabovicu da se poklonimo žrtvama koje su stradale od bošnjačke ruke. Pozvao sam i druge očeve da svoju djecu odvedu u Ahmiće i Srebrenicu. Meni prišiti raspirivanje mržnje među bh narodima je drskost spram svega što sam uradio na planu afirmacije pomirenja. A s druge strane imate oni koji nesmetano uistinu raspiruju mržnju. O svemu ovome ću napisati knjigu – ističe Alispahić.

Kaže da je među prvima 2017. godine ukazao na nehumane uvjete u kojima borave migranti kod Velike Kladuše, založio se za školovanje migrantske djece, ali je vrlo kritički govorio i o ponašanju funkcionera SDA, posebno ministra Selme Cikotića, te o ulozi IZ i Merhameta u migrantskoj krizi.

– Iza humanitarnog identiteta, a to sam govorio na Sudu, skrivaju se trgovci ljudima. Promigrantska mafija krade humanitarni identitet da bi zaštitili svoje kriminalne poslove. Oni su na taj način korumpirali i mnoge u sigurnosnim službama koji su u slučaju ubistva Jasmina Berovića pokazali kako funkcioniše taj korumpirani mehanizam koji štiti ubice našeg građanina. Zašto Tužiteljstvo ne istražuje jatake trgovaca ljudima u državnom sistemu, a progoni mene koji sam tražio zaštitu građana i legalizam pri procesu migracija – dodaje Fatmir Alispahić za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79