(VIDEO) Urnebesni snimak iz BiH: Pogledajte kako pas pije pivu

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste video klio kućnog ljubimca koji uživa u konzumaciji alkoholnog pića.

Na video klipu, možete pogledati kako se pas “bori” sa flašom i otvaranjem iste. Nakon što je uspio skloniti čep, izvrnuo je plašu u kojoj se nalazila piva, i počeo piti. Nakon određenog vremena, okreće svoje šape u zrak i nastavlja piti pivo iz flaše.

Koliko može biti opasno ako vaš pas popije pivo?

Bez ikakve loše namjere ljudima može biti zabavno da svog ljubimaca posluže sa nekoliko osvežavajućih gutalja piva tokom ljeta, međutim trebalo bi da znate da to može biti opasno.

Iako djeluje da nekoliko gutalja ne može napraviti štetu, treba uzeti u obzir to da su psi mnogo manji od nas i da je potrebna znatno manja količina alkohola koji se može pretvoriti u toksičnu dozu.

Opijenost kod pasa se ne razlikuje od one kod ljudi, ali će psi mnogo brže osjetiti zdravstvene probleme. Alkohol kod pasa prvo utiče na ravnotežu i koordinaciju u kretanju. Psi nakon toga osećaju mučninu, dolazi do pada telesne temperature, pada šećera u krvi i ubrzava se rad srca. U težim slučajevima dolazi do kolapsa, kome, a nekada i smrti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79