Urnebesno: Sarajlija iz Fiata krao ogromnu torbu, Golf mu krenuo nizbrdo

U starom dijelu Sarajeva jučer rano ujutro opljačkan je automobil turskih oznaka. Pljačka se desila u ulici Alifakovac, u blizini Inat-kuće, a prema pričanju stanara, razbojnik umalo da ostane i bez vozila i bez plijena.

Uništio staklo

Kako nam je ispričao jedan od građana koji je nenadano svjedočio pljački, lopov je među parkiranim vozilima odabrao turski Fiat. Ogromna torba na zadnjem sjedištu bila je za njega veliki mamac. Plijena se dokopao nakon što je razbio zadnje vjetrobransko staklo, piše Avaz.

U krađu se dovezao sam u svom vozilu, a radi se o muškarcu koji je bio izrazito visok.

– Dok je izvlačio torbu, u jednom momentu mu je Golf, mislim da je trica, krenuo nizbrdo prema Inat-kući. Jedva ga je sustigao. Torba je bila ogromna, ali je nije ispuštao. Prvo je jednom nogom ušao u vozilo, ali je Golf nastavio da klizi. Onda se on, onako visok, ipak utrpao u vozilo. Torbu je sve vrijeme vukao drugom rukom, a na kraju je uspio i nju ubaciti i pobjeći – kazao nam je naš sagovornik.

Ostavljene stvari

Kada su inače u pitanju provalne krađe u vozila u Kantonu Sarajevo, policija bilježi trend smanjenja broja ovih krivičnih djela, potvrdio nam je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

– Meta teških krađa u vozila su kako turisti tako i naši građani. Pažnju osoba koje su sklone vršenju krivičnih djela privlače stvari ostavljene na vidnim mjestima u vozilima. Obično se kradu laptopi, mobiteli, torbe i ruksaci – kazao nam Hadžiabdić.

Slučaj para iz Poljske

Neugodno iskustvo s lopovima nedavno je imalo dvoje gluhonijemih turista iz Poljske. Oni su o 21. avgusta izjutra zatekli razbijen autombil i razbacane stvari.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79