Uroš Blažić prebačen u zatvorsku bolnicu

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu Uroš Blažić (20) iz Dubone, koji je osumnjičen da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca likvidirao osam i ranio 12 ljudi, prebačen je danas u Specijalnu zatvorsku bolnicu.

Kako je Tanjugu potvrđeno u tom tužilaštvu, Uroš Bblažić je privremeno prebačen u bolnicu kako bi komisija vještaka obavila psihijatrijsko vještačenje.

On se inače nalazi u pritvoru koji mu je određen 6. maja. Osumničeni je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog djela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako bi zaplašio stanovništvo tih naseljenig mesta, potvrđeno je tada u tužilaštvu.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticao na svjedoke, da ne ponovi krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti. Sumnja se da je Uroš Blažić izvršio krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo otmica.

Uroš je 4. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života osam osoba, a 14 osoba povrijedio.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bjekstva sa lica mjesta osumnjičeni prijetio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gdje je osumnjičeni u toku prijepodnevnih časova i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka. Njegov otac R.B. se takođe nalazi u pritvoru zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79