Urušio se krov štale, sedam krava stradalo

Post [M,D] First paragraph - 300x250

Pod pritiskom snijega, u selu Gerzovo kod Mrkonjić Grada srušio se krov štale, pri čemu je stradalo sedam krava u vlasništvu stočara Miroslava Ivetića iz Jezera.

Veliki broj ljudi iz Mrkonjića, Jezera Šipova bili su angažirani na terenu kako bi pomogli ovom stočaru. Uspjeli su spasiti devet krava bez oštećenja ili s neznatnim oštećenjem.

Kako navodi Radovan Dimitrić, osam krava ima veća oštećenja od kojih se većina neće moći oporaviti biće vjerojatno poslate na prinudno klanje.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Pod ruševinama krova štale nalazilo se 120 grla junica.

– Spašen je veliki broj grla našeg stočara Miroslava Ivetića. Šteta je svedena na minimum zbog brze reakcije ljudi. Imali smo veliki problem gdje smjestiti ostatak grla – rekla je Snežana Ružičić, načelnica Općine Jezero, koja se zahvaljuje svim ljudima dobre volje zbog brze intervencije.

Kako smo saznali, ovu improviziranu štalu Ivetić je napravio samo da stoka prezimi. Općina Mrkonjić Grada formirat će komisiju da vide na koji način će pomoći ovom stočaru.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments