Uskoro ćemo brže do mora: Dio Trebinja spaja se sa putem za Dubrovnik

Na lokalitetu “Grada sunca” u Trebinju počeli su radovi na zapadnoj obilaznici, koja će ovaj dio grada spajati s putem za Dubrovnik. Za početak će se raditi 3.150 metara puta, za šta će JP “Putevi RS” izdvojiti 3.268.000 maraka.

Nenad Nešić, v.d. direktora JP “Putevi RS”, uveo je zvanično u posao izvođače radova trebinjsko preduzeće “Hercegovinaputevi” i posjetio gradilište s gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i direktorom “Elektropivrede RS” Lukom Petrovićem, s kojima se saglasio da će lokalna zajednica dovršiti poslove na neophodnoj eksproprijaciji zemljišta, prenose Nezavisne.

– Ukupna dužina zapadne obilaznice je pet i po kilometara, ali je zasad potpisan ugovor na 3.150 metara, s tim što u ovom trenutku imamo građevinsku dozvolu za 800 metara, a za ostatak treba riješiti imovinsko-pravne odnosi, koje će, kako smo se dogovorili, u narednih dvadesetak dana uraditi lokalne vlasti – kazao je Nešić.

On je dodao da je rok izgradnje do 36 mjeseci, ukoliko se desi problem s imovinsko-pravnim odnosima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments