Uskoro počinje uređenje prostora i gradnja objekata u Kampusu Univerziteta u Tuzli

Uskoro počinje uređenje prostora i gradnja objekata u Kampusu Univerziteta u Tuzli


Vlada TK je imenovala Radnu grupu za realizaciju projekta Kampusa Univerziteta u Tuzli. Zadatak Grupe je da, u saradnji sa rektorom i prorektorima JU Univerzitet u Tuzli, Koordinacionim timom za razvoj Kampusa imenovanog od strane JU Univerziteta u Tuzli, gradonačelnikom i nadležnim službama Grada Tuzla, nadležnim kantonalnim organima, kao i federalnim i državnim organima, fondacijama, ambasadama, građanskim i studentskim udruženjima inicira i koordinira aktivnosti na realizaciji projekta Kampusa Univerziteta u Tuzli.

Također, zadatak Grupe je da koordinira aktivnosti na izradi dinamičkog plana realizacije projekta, praćenje njegove realizacije i predlaganje mjera za realizaciju dinamičkog plana, usaglašavanju plana finansiranja projektnih aktivnosti vlastitim sredstvima JU Univerzitet u Tuzli, sredstvima iz Budžeta Tuzlanskog kantona, kao i sredstvima iz drugih, eksternih izvora, te na izradi modifikovanog idejno-urbanističkog rješenja Kampusa.

Također, inicirati će i koordinirati usvajanje idejno-urbanističkog rješenja Kampusa, izradu i reviziju projektne dokumentacije Kampusa, početak izgradnje objekata u Kampusu, te pripremu i obezbjeđenje potrebnih sredstava iz eksternih izvora, kao i potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija