Uskoro prijedlog za usvajanje “rezolucije o stradanju Srba u Srebrenici”

Potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica Radomir Pavlović najavio je da će uskoro predložiti da lokalna Skupština usvoji “rezoluciju o stradanju Srba Srebrenice tokom 20. vijeka”.

Prema njegovim riječima, “to će biti odgovor na pokušaje da se srpski narod proglasi genocidnim, iako je doživio najveća stradanja”.

“S obzirom da je od 1941. do 1945. godine na prostoru opštine Srebrenica ubijeno, od NDH-a, 2.262 žena, djece i civila, da je u posljednjem ratu toliko stradalo Srba na ovim prostorima, predložit ću koaliciji Zajedno za Srebrenicu, koju čine sve srpske partije, da na sljedećoj sjednici Skupštine pokrenemo usvajanje rezolucije o stradanju Srba u 20. vijeku”, rekao je Pavlović, prenio je RTRS.

Očito je riječ o novoj provokaciji i pokušaju relativizacije zločina koji dolaze od istih snaga kojeg uporno negiraju genocid u Srebrenici koji je dokazan i presudama međunarodnih sudova.

Podsjetimo da je Skupština Crne Gore nedavno usvojila rezoluciju kojom se osuđuje genocid nad Bošnjacima Srebrenice, te se zabranjuje njegovo negiranje. Na ovaj civilizacijski čin žestoko su reagirale retrogradne snage u RS i Srbiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79