Uslovi u kojima živi majka s četvero djece nisu Sarajevo, to je pakao

Ljudima u Bi H nisu potrebne humanitarne organizacije kako bi se oni okupili i pomogli onima kojima je pomoć najviše potrebna. Jedan od posljednih primjera koji je sve oduševio je kada je veliki broj građana skupio pomoć za samohranu majku četvero djece.

O ovoj akciji govorili smo u Sunčanom jutru sa Aidom Feraget, jedna od glavnih ljudi koja je pokrenula akciju.

Feraget za sebe kaže da je samo Sarajka koja je dobila u inbox fotografije uslova u kojima ta porodica živi, i o na nije mogla neodreagovati.

– U rekordnom vremenu za dva sata, od 12 do 14, skupili smo ogromnu količinu hrane, odjeće i novca i odmah isti dan uručili porodici. Nakon što smo završili sa donacijom, javile su mi se još četiri žene, jedna iz Zenice tri i Sarajeva, i njihove fotografije su jednako užasne kao i one koje su me potakle da pozovem građane da omognemo Emini i njenoj djeci. To je nešto što me boli. Mi jesmo divan topao narod, međutim nije na nama i na Pomozi.ba da osiguravamo uvijete dostojne života čovjeka. Nakon što sam otišla gore i lično se uvjerila, ne mogu reći da je ono smještaj. Voljela bih upoznati osobu jkoja je potpisala da iko treba tamo da živi, govori Feraget.

Gospođa živi na području opštine Stari Grad. Deset dana nakon akcije, ona i dalje živi na istom neuslovnom mjestu, sa svojom djecom.

– Tu građani BiH ne mogu pomoći, tu moraju pomoći vlasti, ustvari ono što im je posao, ono za što primaju platu od naših novac. Nije problem animirati Bosance i Hercegovce, kaže Feraget.

Jedan kombi i sedam privatnih automobila je bio potreban da se odvuče pomoć.

– Kada odete gore, to nije Sarajevo, to je pakao, kaže vidno potresena Feraget.

Kako izgleda taj smještaj pogledajte u videu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79