Tim vještaka rekao je da je krivično djelo počinio u stanju neuračunljivosti

Predsjednica Kantonalnog suda u Bihaću Fata Nadarević pojasnila je da je u toku postupak ulaganja prigovora na optužnicu.

– Tim vještaka rekao je da je krivično djelo počinio u stanju neuračunljivosti i, u skladu s tim, neće se uzimati izjava u pogledu izjašnjenja o krivici – kazala nam je predsjednica Nadarević.

Nakon što budu riješeni prigovori, slijedi takozvani skraćeni postupak, u kojem će se Veliću, najvjerovatnije, izreći mjera obaveznog psihijatrijskog liječenje i čuvanja u medicinskoj ustanovi.  Velić je trenutno u pritvoru bihaćkog zatvora “Luke”, gdje je pod stalnim nadzorom ljekara Kantonalne bolnice u Bihaću, tačnije neuropsihijatra, dr. Edina Bašagića, koji mu daje terapiju.

– Iz zatvora do sada nisam dobila nikakvu informaciju da je pritvorenik pravio probleme – kaže Nadarević.

Kanibalizam kakav nije zapamćen na ovim prostorima, otkriven je kad se Velić 14. septembra sam predao policiji u Sarajevu te mirno saopćio šta je uradio sa majkom.

Četiri džina

Inspektori su sa zaprepaštenjem slušali njegovu ispovijest o tome kako je desetak dana sjekao, pekao i jeo dijelove tijela nesretne žene, dok je ostatak raskomadao i zakopao na različitim lokacijama oko kuće u naselju Baštra kod Bosanske Krupe.

Sabahudin je izjavio da je pod utjecajem crne magije, takozvanih sihira, te da su mu četiri džina dolazila pred oči i da su mu naredili da to učini! Istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona prekopavali su s nekoliko bagera okolicu kuće Velića i širi lokalitet te pronašli dijelove tijela nesretne žene.

Prinio žrtvu

Velić je dok je saslušavan u Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona kazao da je, prije majke, zaklao svog psa. Plakao je dok je pričao kako je iskasapio psa, ali nije pokazivao emocije kad je govorio o ubistvu majke. Hladno je pojasnio da je majku ubio da bi prinio žrtvu.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments