Uspjeli su i ovo: U Srbiji namjestili partiju šaha :

Takmičarskoj komisiji Šahovskog kluba u Beogradu upućena je žalba zbog neregularnosti meča posljednjeg kola Kvalitetne lige Beograda. Meč su odigrali Tehničke škole NBG i Turbine, a u žalbi se ukazuje na činjenice koje dokazuju da je meč bio unaprijed dogovoren, pišu “Novosti”.

– Meč je trebalo da počne u 11 sati. Tri igrača domaćeg kluba se nisu pojavila, dok je preostalih pet mečeva završeno neriješenim rezultatom. Ono što dodatno ukazuje na činjenicu da je meč unaprijed dogovoren je trajanje mečeva, koji su završili neriješenim rezultatom – svi su trajali po nekoliko minuta, navedeno je u žalbi i potom se dodaje:

– Štaviše, gotovo je nemoguće da se samo jedan meč, a kamoli pet tako brzo okonča. Drugo, nemoguće je da se svi (tako kratki) mečevi okončaju identičnim rezultatom. Treće, gotovo je nemoguće da tri igrača iz istog kluba, i nijedan suprotnog ne pristupi meču, posebno u kombinaciji sa pet “nerješenih” mečeva, što samo dodatno ukazuje da je riječ o sinhroniziranom nedolasku domaćih igrača – navedeno je u žalbi i naglašeno da meč za domaći tim nije imao rezultatski značaj, dok je gostima pobjeda bila neophodna zbog plasmana u Premijer ligu Beograda, prenosi ovaj portal.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79