Uspješna akcija GSS-a Novi Grad: U Sarajevu pronađen Amir Alispahić koji je nestao jutros

Višesatna akcija Gorske službe spašavanja Novi Grad završena je uspješno nakon što je pronađen Amir Alispahić (36), momak s posebnim potrebama koji je nestao rano jutros iz porodičnog stana u sarajevskom naselju Mojmilo.

Kako su naveli iz GSS-a Novi Grad, potraga koja je počela rano jutros, proširila se na širi lokalitet Rajlovca zahvaljujući dojavama građana, pa je tako mladić pronađen u blizini željezničke pruge.

“Mladić je bio vidno dezorijentisan i pothlađen te je nakon toga obavljen medicinski pregled, utopljen je, a nakon toga smo ga odvezli na adresu stanovanja i predali porodici”, naveli su iz GSS Novi Grad.

Iz GSS-a Novi Grad su se zahvalili PU Novi Grad i PS Reljevo, kao i medijima i građanima koji su pomogli dojavama o kretanju nestalog Alispahića te porodici i Civilnoj zaštiti Novi Grad Sarajevo na ustupljenim resursima.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79