Uspješna akcija GSS-a: Pronađen dezorijentiran dedo, čuvajte svoje starije i bolesne

Gorska služba spašavanja Novi Grad jutros je na poziv zabrinutog građanina izašla na teren i u naselju Alipašino Polje pronašla stariju osobu vidno dezorijentiranu.

– Obaviješteni smo da je kod džamije Kralj Fahd u naselju Alipašino Polje primjećena starija osoba, vrlo nesigurna u kretanju, sa pretpostavkom da se radi o dementnoj osobi. Brza reakcija, uvijek spremna oprema i naravno u svakom smislu oprezni i spremni, naši volonteri, su sretno završili akciju. U rekordnom roku stigli smo na lokaciju gdje smo pronašli jednog dedu, saznat ćemo kasnije da je rođen 1940. godine i koji je bio dezorijentiran – navode iz GSS-a.

Jos jedan vikend, i jos jedna uspjesna akcija nasih volontera. I ova subota svakako je planski bila odredjena za vjezbe…

Gepostet von Gorska Služba Spašavanja Novi Grad Sarajevo am Samstag, 10. Oktober 2020

Ističu kako su pozvali policiju, sačekali njihov dolazak i dedu odveli u njegov dom.

– Dedo je sada na sigurnom, u svom domu. Čuvajte svoje starije, bolesne i nemoćne. Mi vama i svima drugima čuvamo leđa, i tu smo za vas, ali uvijek je bolje spriječiti nego liječiti – poručili su iz GSS Novi Grad.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79