Foto: MUP TK
Uspješna akcija policije MUP-a TK-a: Pronađena droga i drugi ilegalni predmeti

Uspješna akcija policije MUP-a TK-a: Pronađena droga i drugi ilegalni predmeti


Policijski službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona realizovali su niz planskih aktivnosti usmjerenih na suzbijanje kriminala.

Tokom pretresa na više lokacija, uključujući Lukavac, Živinice, Tuzlu, Gradačac i Srebrenik, pronađeni su opojna droga i drugi predmeti povezani s krivičnim djelima.

Akcija je sprovedena po naredbama nadležnih općinskih sudova i uz saglasnost tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a u skladu s Operativnim planom za sprečavanje, otkrivanje i identifikaciju izvršilaca krivičnih djela.

U periodu od 18. do 19. juna 2024. godine, izvršeni su pretresi prostorija, pomoćnih objekata i vozila povezanih sa sumnjivim licima.

Prilikom pretresa, policija je pronašla i privremeno oduzela sljedeće predmete: gasni pištolj “Ekol” u kutiji, metalnu kutijicu s biljnom materijom nalik drogi, sedam paketića s bijelom praškastom materijom koja podsjeća na drogu, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, 40 tableta raznih oblika i boja nalik drogi, razne kartice sa tragovima bijele praškaste materije, dvije motorne pile, sjekiru, brusilice, motalice sa produžnim kablom, mobilne telefone i druge predmete povezane s krivičnim djelima.

Svi pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja i daljih istražnih radnji.

Pod nadzorom Tužilaštva, nastavljaju se mjere na dokumentovanju krivičnih djela, a po završetku vještačenja, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće podneseni odgovarajući izvještaji



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija