Uspon i pad Dijane Hrkalović: Bivša državna sekretarka MUP Srbije ostaje u pritvoru

Nakon hapšenja bivše državne sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović odmotava se klupko oko njenog kriminalnog djelovanja, ali i hapšenje drugih članova ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića osumnjičenih za ubistva.

Bivša državna sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović ostaje u pritvoru. Specijalni sud odbio je zahtjev Hrkalovićkinih advokata koji su tražili da joj se omogući i odbrana sa slobode. U javnosti su objelodanjena i nova saznanja o Dijani Hrkalović. Kako je za televiziju Kurir otkrio stručnjak iz oblasti bezbjednosti Miroslav Bjegović, Dijana je bila u kontaktu sa glavnim šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom.

– Ko je postavio? Zar neko takav ne snosi dio odgovornosti upravo za sve ono što je ona činila. Dijana je bila direktno podređena i u svakominutnoj komunikaciji sa prvim čovjekom Ministarstva – naveo je Bjegović.

Božidar Spasić bivši obavještajac, gostujući u redakciji Kurir televizije rekao je da mu nije jasno kako je ovakav profil ličnosti kao što ga ima Dijana Hrkalović uopšte mogao da prođe psihološku provjeru.

Kako je naveo odgovornost kako je sa 27 godina Dijana došla na veoma važnu policijsku funkciju snosi isključivo tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović.

– Kada sam dobio poziv da idem u Saveznu službu državne bezbjednosti, ja sam već bio na visokoj nekoj drugoj funkciji. Radio sam kao sekretar Međunarodnog radničkog pokreta. Meni je rečeno “Svaka čast Božo, ali možeš sa budeš samo mlađi inspektor”.

Znači ja dolazim kao posljednji onaj ‘Idi pa vidi oko pijace ko se muva’. Ovo je nemoguća situacija gdje se Hrkalovićeva našla. Šest mjeseci vas provjeravaju. Provjeravaju i ko vam je bio djeda. To radi DB, a javna bezbjednost (policija) radi provjeru kod komšija. Kada sve saberete, nakon šest mjeseci se napiše da li neko ispunjava uslove ili ne. Poslije toga se kandidat upućuje na kurs. Hrkalovićeva je prvo radila u BIA, a tamo ne možete raditi bez kursa. Nakon kursa se dobija sertifikat kojim se tvrdi da ste osposobljeni da radite u bezbjednosnoj agenciji.

Iz bezbjednosno-informativne agencije prebačena je u policiju. To je rijetkost, jer iz policije žele da rade u BIA. Na zahtjev ministra ona se prebacije, potpisuje se sporazum. U minisatrstvu unutrašnjih poslova boravila je kao šef UKP. U policiji je preskočila karijerni zakon. Državni sekretar ne možete postati ako ministar ne potpiše rješenje – objasnio je Spasić.

Je li Dijana Hrkalović samo kolateralna šteta da se spasi brat Aleksandra Vučića?

Ime bivše sekretarke navodno se pojavilo i tokom istrage ubitva Vladimira Popovića, zvanog Pop, nekadašnjeg vlasnika kazina Havana kog je kao i advokata Mišu Ognjanovića, policija pratila do samog ubistva. Zašto Dijana Hrkalović ne može u samicu takođe je pitanje koje je otvorilo Pandorinu kutiju i bacilo svjetlo na njenu mračnu prošlost. Prema navodima izvora Kurira, ona ne samo da je sklona samoubistvu, već je ovaj čin pokušala u nekoliko navrata i na različite načine. Još dvojica vojnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića su uhapšena u Beogradu. Oni su osumnjičeni za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića. Ovim se, kako je i bilo najavljeno, nastavljaju hapšenja, što je još jedan dokaz da nema zaštićenih, a obruč se steže oko ubica.

Javnost za Dijanu Hrkalović prvi put čuje 2018. godine kada se sukobila sa liderom Dveri Boškom Obradovićem. Od tog trenutka Hrkalovićeva se pojavljuje na televizijama i iznosi podatke akcija MUP.

Nakon smjene 2019. godine počinje da se odmotava klupko njene kriminalne umiješanosti.

Bivša državna sekretarka MUP-a Srbije, Dijana Hrkalović, šalje poruke mafiji preko Instagram objava!?

Poslije hapšenja Veljka Belivuka, Hrkalovićeva je pod prismotrom policije, a nedavno je i uhapšena, piše Kurir.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79