Usporen saobraćaj na ovoj dionici!

Zbog popriječenog teretnog vozila usporeno se saobraća na dionici magistralnog  M-18 Kladanj- Stupari.

Na širem području Cazina, Bihaća, Bosanskog Petrovca, Jajca, Donjeg Vakufa, kao i na putnom pravcu Srednje-Olovo-Kladanj i Bugojno-Kupres pada snijeg, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost, na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Kolovoz je mokar ili vlažan, tokom noći, zbog pada temperature, upozoravamo na moguću poledicu u planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Molimo vozače da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo, zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 tona. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments