Uspostavljena koalicija SDA i SDP-a u Bužimu i Ključu

Proteklih dana aktuelni su procesi konstituiranja općinskih i gradskih vijeća u Unsko-sanskom kantonu.

KO SDA USK je saopćio da daje podršku svojim lokalnim organizacijama u svim gradovima i općinama koje pokušavaju formirati stabilne parlamentarne većine kako bi se u teškom vremenu sa lokalnog nivoa što kvalitetnije odgovorilo izazovima koje su nam donijele posljedice pandemije koronavirusa.

– Posebno smo zadovoljni činjenicom da je u ovoj sedmici uspostavljena koalicija između SDA i SDP-a u Bužimu i Ključu. Pozivamo sve političke aktere u našem kantonu da, svjesni važnosti lokalnog nivoa vlasti, krajnje ozbiljno pristupimo razgovorima u svim lokalnim zajednicama, a sve s ciljem stabilnosti naših općina i gradova – saopćili su.

Pozivaju i Vladu Unsko-sanskog kantona da se ravnopravno odnosi prema svim općinama bez obzira na političke odnose u istima. Smatraju da svi trebaju imati jednak i pošten tretman.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79