Ususret izborima u BiH aktivisti poručuju #Sjašite: Građani pišu o problemima

Ususret lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini aktivisti i aktivistkinje nekoliko organizacija civilnog društva u našoj zemlji pokrenuli su kampanju #Sjašite kroz koju pozivaju građane da glasno govore i pišu o problemima u društvu.


Kako poručuju organizatori kampanje, u javnosti nedostaje reakcija na zapaljivu retoriku koja uz lažne vijesti, spinove i uvijek snažne poruke podjela ukazuje da je blokada napretka ove zemlje neizbježna.

“Dok se između tri stranke rastaljuju fotelje državnih institucija, koje su već otvoreno Hrvatske, Srpske ili Bošnjačke a ne državne, ljudi iz ove zemlje bježe glavom bez obzira. Posljednji podaci Eurostata govore da je u dvije godine BiH napustilo više od 100 hiljada građana”, poručuju aktivisti koji stoje iza kampanje #Sjašite.

Kampanju #Sjašite pokrenulo je nekoliko organizacija civilnog društva u BiH, a u okviru kampanje u online i offline prostoru kroz različite forme žele skrenuti pažnju javnosti na apsurd političkog narativa koji vlada u BiH prenosi Klix.

“Pozivamo sve ljude u ovoj zemlji da na društvenim mrežama pišu o realnim problemima, ili postavljaju fotografije koje prikazuju probleme svakodnevnice uz hashtag #Sjašite, kako bi u javni prostor stavili život umjesto isprazne politike i zajedno nakon dvije decenije poručili – Sjašite”, poručuju aktivisti.

Korisnici društvenih mreža proteklih dana već učestalo koriste hashtag #Sjašite uz brojne sadržaje koje objavljuju, a aktivisti sve sadržaje prikupljaju te će ih objaviti na njihovoj web stranici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79