Usvojena inicijativa SDA Tuzla: Ranjenici iz Palestine će se liječiti na UKC Tuzla?

U Tuzli je održana sjednica Skupštine TK.

Prilikom razmatranja Informacije o aktuelnoj situaciji u vezi sa pandemijom korona virusa na području kantona, ministar zdravstva je iznio podatke da je oko 17 hiljada doza iskorišteno za prvu vakcinaciju, a oko 3000 za vakcinaciju drugom dozom.

Zastupnici su u svojim diskusijama ukazali da su primjetne zloupotrebe u samom procesu imunizacije, odnosno, da se vakcinišu osobe koje ne spadaju i prioritetne grupe.

Zastupnici SDA u Skupštini Tuzlanskog kantona (TK) pokrenuli su inicijativu o pružanju medicinske pomoći ranjenim civilima iz Palestine u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla.

On smatra da u UKC Tuzla ima dovoljno medicinskih stručnjaka iz raznih oblasti, a također i dovoljno prostora da se zbrine određeni broj ranjenika iz Palestine.

– Svakako je za ovu humanu misiju potrebno angažovanje države Bosne i Hercegovine koja bi trebala diplomatskim putem da obezbijedi dolazak ranjenika u našu državu, a također i angažman šire društvene zajednice na lokalnom nivou. Može se napraviti jedan vazdušni koridor i ranjeni su za tri sata na Međunarodnom aerodromu Tuzla – navodi Umihanić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79