Utaja poreza i pranje novca: Šarić, Bjelić i Hasić osuđeni na ukupno 29 godina

Među oduzetom imovinom su firma i Univerzitetski hotel Emiran i benzinska pumpa UMAX GROUP, kojima trenutno rukovodi Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom, te veća površina zemljišta, više stanova i automobil

Kantonalni sud u Sarajevu je u ponovljenom suđenju oglasio krivim Emira Šarića, Hasiba Bjelića i Feridu Hasić, potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Šarić i Bjelić osuđeni su na po 13 godina iza rešetaka za djelo organizovani kriminal, porezna utaja i pranje novca, dok je Hasić osuđena na tri godine za organizovani kriminal i poreznu utaju.

Njima je oduzeta višemilionska imovina i novac od oko dva miliona maraka.

Među oduzetom imovinom su firma i Univerzitetski hotel Emiran i benzinska pumpa UMAX GROUP, kojima trenutno rukovodi Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom, te veća površina zemljišta, više stanova i automobil.

Optužnicom Tužilaštva KS na teret im je stavljeno da su zastupajući kompanije Special Security Vehicle Trading iz Dubaija i kompaniju Munster LTD sa Sejšela, utajili porez u iznosu većem od četiri miliona maraka.

Na osnovu fiktivnih ugovora sa spomenutim firmama, novac je uplaćivan na njihove devizne račune u više banaka. Koristili su ga u privatne svrhe i to za kupovinu više nekretnina, preduzeća (UMAX GROUP benzinska pumpa, firma Emiran i Univerzitetski hotel Emiran i dr.), automobila i drugo.

Počinjenjem ovih krivičnih djela terete se i da su oprali novac u iznosu većem od 20 miliona maraka prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79