Utakmica visokog rizika: Red Army u Zenicu preko Sarajeva, Ultrasi preko Bugojna

Nakon sastanka predstavnika MUP-a HNŽ, MUP-a KS i MUP-a ZDK, utvrđene su rute kojima će navijači Veleža i Zrinjskog putovati na finale Kupa BiH u Zenici.

Kako prenosi portal Bljesak.info, navijači Veleža će putovati trasom Mostar-Jablanica-Konjic-Sarajevo-Zenica dok će navijači Zrinjskog putovati rutom Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno-Travnik-Vitez-Zenica.

Navijačima će biti dozvoljeno putovanje kombijima i autobusima, a riječ je o utakmici visokog sigurnosnog rizika.

Najvjerniji navijači Veleža će se naći na zapadnoj tribini, kako je to bilo i u finalu Kupa prošle godine protiv FK Sarajevo.

Navijači Zrinjskog će na sjevernu tribinu, dio će dobiti i za istočnu, bliže sjeveru, dok će južna tribina biti zatvorena. Prvobitno je bilo planirano da Zrinjskom pripadne dio zapadne tribine, no danas je ipak odlučeno da dio istočne tribine bude namijenjen za navijače Plemića.

Podsjetimo, utakmica finala Kupa između Veleža i Zrinjskog će biti odigrana na stadionu Bilino polje u Zenici 17. maja u 18:00 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79