Utvrđen identitet četiri žrtve ratnih zločina iz Bugojna

Na lokaciji Gradskog groblja Praulje u Travniku vrši se konačna identifikacija žrtava ratnih zločina sa područja Bugojna, nestalih 1993. godine, koje su ekshumirane prošle godine na lokalitetu Rostova.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva BiH, izvršenom DNK analizom i sudsko-medicinskom obradom pronađenih posmrtnih ostataka, utvrđeno je da se radi o posmrtnim ostacima žrtava:

-Miličević Dragan

-Galić Zoran

-Jezidžić Frano

-Markulj Anto.

“Na mjestu događaja nalaze se predstavnici porodica nestalih kao i pravni zastupnik oštećenih, koji će, sukladno proceduri biti upoznati sa rezultatima identifikacije.

Uz istražitelja Posebnog odjela za ratne zločine, na lokalitetu identifikacije, nalaze se i predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, Međunarodne komisije za traženje nestalih, kao i policijski službenici MUP-a SBK”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Navedeno je i da predstavnici Tužilaštva Bosne i Hercegovine učestvuju u procesima ekshumacija, traženja nestalih i identifikacija na lokacijama širom BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79