Utvrđuje se kako je mladić iz Tešnja preminuo: Da li mu je nešto stavljeno u piće?

Utvrđuju se okolnosti tragedije koja je potresla Tešanj, a nakon što je mladić Almedin Dugalić (18) preminuo nakon proslave svog 18. rođendana.

Iako postoji nekoliko verzija uzroka smrti mladića, poput one da mu je neko stavljao određene supstance u piće, obdukcijom koja je zakazana za danas bit će utvrđen uzrok smrti mladog Dugalića.

Almedin napunio 18-ti rođendan i preminuo: Prijatelji i rodbina u šoku

Kako je za Avaz izjavio Elvedin Fišek, portparol MUP-a ZDK, Policijska uprava Tešanj obaviještena je kako je u Službu hitne pomoći dovezeno lice inicijala A. D. iz Tešnja, rođen 2004. godine u 4 sata.

– Imao je zdravstvene probleme koji su se komplicirali, a zbog kojih je proslijeđen u Opću bolnicu Tešanj. Nakon neuspješnih pokušaja reanimacije, konstatirana mu je smrt u 6.40 sati – kaže Fišek.

Ističe da su uviđaj na licu mjesta obavili službenici PU Tešanj uz prisustvo i nadzor dežurne kantonalne tužiteljice.

– U toku dana bit će obavljena i obdukcija. Uzeti su i uzorci za potrebna vještačenja, a nakon čega će biti poznati uzrok smrti – naglašava Fišek.

Nije mogao potvrditi niti demantirati da li je dosadašnjim uviđajnim i operativnim radnjama ustanovljeno postoje li elementi krivičnog djela u ovom konkretnom slučaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79