Uz zvukove zviždaljki i bubnjeva krenula Povorka ponosa ispred Vječne vatre

Nekoliko hiljada osoba ispred Vječne vatre u Titovoj ulici tačno u 12 sati krenulo je u prvoj bosanskohercegovačkoj povorci ponosa.

Mnogobrojni učesnici povorke nose transparente i zastave, a centrom Sarajeva odjekuju zvukovi zviždaljki i bubnjeva koji predvode šetnju.

Na čelu kolone učesnici nose parole “Otpor”, “Ja BiH slobodu”, “Više volim nego što se bojim”, “Žena, lezbejka, kraljica”, “Refugees welcome”. U koloni su između ostalih i američki ambasador u BiH Eric Nelson, njegov britanski kolega Matt Feild kako i mnogo poznatih osoba iz javnog života.

Prema procjenama sa lica mjesta, ispred Vječne vatre se okupilo preko 5.000 ljudi. Kolonu učesnika osigurava više od 1.100 policajaca uz više od stotinu pripadnika zaštitarske agencije. Za sada nema informacija o bilo kakvim incidentima u Sarajevu ili pokušajima ugrožavanja sigurnosti učesnika, prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79