Užas u BiH: F. Z. (24) došao iz Njemačke i silovao 18-godišnju djevojku, upoznali su se preko Facebooka

Dvadesetčetverogodišnji F. Z. iz Vukosavlja uhapšen je zbog sumnje da je silovao 18-godišnju djevojku u unajmljenoj sobi u sklopu prenoćišta na benzinskoj pumpi u Bosanskom Šamcu.

Često komunicirali

Djevojka je silovanje prijavila 21. decembra policiji u Bosanskom Šamcu navodeći i identitet napadača, koji je ubrzo pronađen i uhapšen. Kako saznajemo, radi se o mladiću koji živi i radi u Njemačkoj i povremeno dolazi u BiH. Oni su se poznavali iz viđenja, piše Avaz.

Međutim, posljednjih šest mjeseci su često komunicirali preko društvenih mreža. U tim kontaktima dogovorili su da se sastanu kada se on vrati u BiH.

Sastali su se na benzinskoj pumpi i prvi rezultati istrage ukazuju da djevojka nije pristala da s njim ima seksualni odnos, već je na to bila prisiljena.

– On je tu iznajmio sobu i uspio je da je namami unutra tako što je od nje uzeo mobilni telefon. Potom ju je, pod prijetnjom, uveo u sobu i silovao. Nakon toga je sjeo u automobil Audi, njemačkih registarskih oznaka, i odvezao se. Poslije prijave naknadno ga je pronašla policija iz Modriče – navodi izvor blizak istrazi.

Pojašnjava da su radom na terenu inspektori uspjeli potvrditi navode iz prijave. Pronađeni su i dokazi da su osumnjičeni i žrtva u kritično vrijeme boravili na benzinskoj pumpi.

Predat tužiocu

U PU Bijeljina navode da je cijeli slučaj prijavljen 21. decembra.

– Prema prijavi su postupili policijski službenici i operativnim radom na terenu F. Z. je lociran i uhapšen. Nakon kriminalističke obrade, predat je u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu silovanja – rekla je portparol PU Bijeljina Aleksandra Marić.

Nakon ispitivanja osumnjičenog F. Z., dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj zatražio je da mu se odredi jednomjesečni pritvor. O prijedlogu će odlučivati sudija za prethodni postupak dobojskog suda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79