Užas u Mostaru: Žena tukla psa dok nije uginuo

Psa tornjaka na smrt je isprebijala žena u mostarskom naselju Zalik.

Na društvenim mrežama objavljen je uznemirujući video nemilog događaja.

Događaj je prijavljen MUP-u HNK-a, potvrđeno je za Bljesak. Prema informacijama, policija je izašla na teren te postoje svjedoci ovog događaja, koje je policija ispitala. Izvještaj će policija podnijeti Tužilaštvu.

Iz Udruge za zaštitu životinja Animal Care Centar iz Mostara kazali su kako su upoznati s ovim monstruoznim činom te se nadaju kako će počinitelj biti sankcioniran sukladno zakonu.

“S događajem smo upoznati nakon što nas je kontaktiralo više ljudi i poslalo nam uznemiravajuće videe i fotografije. Izašli smo na teren s policijom i zatekli smo osobu koja nam je bila navedena kao počinitelj. Na žalost pas nije ostao živ nakon ovog događaja”, rečeno je iz Animal Care Centra.

Pas je vjerojatno bio lutalica, kažu iz Centra, a susjedi su rekli da je bio jako star godinama je dolazio u naselje gdje su ga hranili stanari i nikada, kako kažu, nikome nije naudio.

“Želimo se zahvaliti policiji koja je profesionalno došla na teren i pokazali su empatiju prema životinjama. Molimo sve građane da prijavljuju ovakve slučajeve”, rekli su iz Animal Care Centra.

Sukladno Članu 3. Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja zabranjeno je životinju bez opravdanog razloga ubiti, nanositi joj bol, patnju i štetu, mučiti je i namjerno izlagati stresu i strahu.

Glavom XIV. regulirane su i kaznene odredbe koje su regulirane u članku 41.ovog Zakona kako slijedi:

– (Prekršaj imatelja životinje).

Novčanom kaznom u iznosu od 30,00 KM do 10.000,00 KM kaznit će se za prekršaj vlasnik životinje ako:

a) obavlja radnje iz člana 3. ovog zakona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79