Užas u Sarajevu: Muškarac (68) napao djecu dok su se igrala, jedno dijete povrijeđeno

U ponedjeljak, 2. oktobra 2023. godine, u sarajevskom naselju Višnjik, nasilnik inicijala I.B. (68) fizički je napao dijete.

Informaciju je za Radiosarajevo potvrdila portparolka MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

“U 19:50 sati Policijska uprava Centar obaviještena je o fizičkom napadu na dijete u naselju Višnjik, ispred adrese Zaima Šarca 96. Policija je izašla na mjesto događaja i zatekla majku dvoje djece s još jednim djetetom iz komšiluka”, kazala je Novalić.

Prema informacijama iz policije, djeca su se igrala, slobode lišeni I.B. došao je automobilom i parkirao. Počeo je galamiti na djecu i psovati, te odgurnuo jedno dijete prikom čega je zadobilo povrede. Policija kaže da su u tom trenutku roditelji odbili zvati hitnu pomoć.

“I.B. je identifikovan i odmah uhapšen. Podnesena je krivična prijava za nasilničko ponašanje na štetu djece”, rekla je Novalić.

Prema informacijama portala Radiosarajevo, povrijeđenom djetetu je naknadno ukazana medicinska pomoć na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79