Užas u Tesliću: Pijani vozač Passatom udario pješaka pa pobjegao

Policija u Tesliću uhapsila je V.S. iz ovog mjesta zbog sumnje da je autom udario pješaka i pobjegao.

Bahati vozač osumnjičen je za krivična djela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći.

Nesreća je prijavljena 9. februara ove godine oko 18 sati u mjestu Ukrinci kod Teslića.

Pješak Z.Đ. zadobio je teške povrede zbog kojih je zadržan u bolnici dok je tada nepoznati vozač pobjegao sa mjesta nesreće.

“Na lokalnom putu u mjestu Ukrinica, područje općine Teslić, 9. februara ove godine oko 18 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo nepoznato lice sa nepoznatim vozilom koje se udaljilo sa mjesta saobraćajne nezgode i pješak lice inicijala Z.Đ. sa područja općine Teslić”, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Dodaju da su operativnim radom na terenu policijski službenici identifikovali i lišili slobode lice za koje postoji osnov sumnje da se udaljilo sa lica mjesta saobraćajne nezgode, a radi o licu inicijala V.G. koje je u vrijeme saobraćajne nezgode upravljalo putničkim automobilom marke „VW Passat”.

“Pješak lice inicijala Z.Đ. je zadobilo teške tjelesne povrede i zadržano je na liječenju u bolnici Sveti apostol Luka u Doboju. Izvršenim alkotestiranjem lica V.G. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,22 g/kg, također izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno lice upravljalo vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom”, saopšteno je iz policije.

Uviđaj lica mjesta su izvršili policijski službenici Policijske stanice Teslić. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79