Užas u Vitezu: Dva muškarca slatkišima pokušali namamiti djevojčice u vozilo, policija pregledava snimke videonadzora

U mjestu Mošunj kod Viteza prekjučer se odvijala prava drama kada su oko 18.30 sati dvije nepoznate muške osobe pokušale slatkišima namamiti dvije djevojčice u automobil, saznaje “Avaz”.

Snimci videonadzora

Ovu informaciju potvrdio nam je Hasan Hodžić, portparol MUP-a SBK, kazavši da je ova prijava zaprimljena u Policijskoj stanici Vitez, 23. marta, oko 18.30 sati.

– Nakon što su djevojčice odbile ući u vozilo isto se uputilo u nepoznatom pravcu. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su službenici policije koji su pristupili provjeri navoda iz prijave – kaže Hodžić.

Ističe da se poduzimaju i druge mjere i radnje iz nadležnosti policije.

Kako saznaje “Avaz”, gledaju se snimci s videonadzora, a sve kako bi se lociralo sporno vozilo. Već se analiziraju snimci sa četiri različite lokacije.

Igrale se sa psima

Posebno je šokantno što su se, saznajemo, dvojica muškaraca, srednjih godina, usudila doći na privatan posjed, odnosno u samo dvorište kuće gdje žive djevojčice.

U tom trenutku one su se igrale s psima, a kada su im muškarci prišli i ponudili slatkiše one su panično utrčale u kuću.

Kroz COVAX mehanizam naručeno je 1.232.000 doza. Vrsta vakcina zavisi od COVAX mehanizma, odnosno od toga kojim vakcinama raspolažu u okviru mehanizma. Trenutno, za BiH je predviđena isporuka BioNTech-Pfizer i AstraZeneca.

Proces nabavke vakcina putem COVAX mehanizma u BiH pokrenut je u julu, a ugovor je potpisan 18. septembra 2020. godine. Tim mehanizmom, koji obuhvata 186 zemalja, koordinira Globalna alijansa za vakcine (GAVI), Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i Koalicija za pripravnost na epidemije (CEPI).


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79