Užas u Zagrebu, gori škola! (FOTO)

U gašenju je sudjelovalo 30 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila

Zagrebački vatrogasci ugasili su požar koji je u ponedjeljak rano ujutro planuo u Osnovnoj školi “Mate Lovraka” u Klaki u Dubravi, a u tijeku je dogašavanje.

Javna vatrogasna postrojba Zagreb jutros u 4,28 sati primila je dojavu o požaru na adresi Aleja Blaža Jurišića 13, a dolaskom na lokaciju utvrđeno je kako je riječ o požaru krovišta u objektu OŠ “Mate Lovraka”.

U gašenju je sudjelovalo 30 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila. Na terenu su djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Elektre Zagreb i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, izvijestili su iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Zagrebački vatrogasci izvijestili su da su najprije dobili dojavu kako se radi o požaru smeća iza objekata.

“Kad smo došli utvrdili smo da se radi o požaru u objektu Osnovne škole Mate Lovraka na 1. katu u prostoriji od 15 metara četvornih koji je pogašen, ali se i proširio i uvukao u metalnu međukontsrukciju krovišta od oko 1000 četvornih metara što se mora otvarati i istovremeno gasiti tako da ima još dima”, izvijestili su.

Na terenu je veći broj vozila, zbog epidemiološke situacije, kako u jednom vozilu ne bi bilo puno vatrogasaca.

Jedan vatrogasac je uganuo je zglob i lakše je ozlijeđen. Uzrok požara i štetu utvrdit će policija.

“Ljudi su izašli na balkone da vide o čemu se radi. Užas. Inače se budimo za posao oko 6.30, ovo je bilo prije. Čuli smo sirene i kako otvaraju hidrante. Evo već su više od sat vremena na terenu. S balkona se sve vidjelo jer smo tu odmah do škole. Bilo je jako puno dima”, rekao je svjedok Michel za 24sata.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79