Užas u Zenici: Rile (21) i Suljo (21) lopatom i letvom brutalno pretukli momka

Protiv Elvira Smrike zvanog Rile i Ajdina Dogloda zvanog Suljo, oba Zeničanina, oba 21-godišnjaka, podignuta je optužnica zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

Rile i Suljo su u septembru u Zenici brutalno pretukli D.R., a sa kojim su prethodno zajedno pili alkohol u više ugostiteljskih objekata u gradu.

Sve se desilo pred društvenim domom u naselju Stranjani, gdje su se prvo verbalno posvađali da bi potom D.R. otišao svojoj kući u naselju Gradište.

Njih dvojica su potom sjeli u svoj kombi WV T2 i odvezli se ispred kuće oštećenog D.R., te u namjeri da ga zajedno usmrte lopatom i drvenom letvom zadali više udaraca D. R. u predjelu glave.

D.R. je zadobio višestruke povrede u vidu: nagnječno-razderne rane tkiva poglavine dužine oko 6 cm sa krvnim podlivom i otokom mekih tkiva poglavine lijevog čeonog predjela glave, višekomadnog preloma lijeve čeone kosti lobanje sa utiskivanjem fragmenta kosti prema prostoru lobanjske šupljine, preloma na spoju između čeone i lijeve jagodične kosti lica sa širenjem preloma do vanjskog zida lijeve očne duplje i do sredine lijeve jagodične kosti lica, krvarenja iznad tvrde moždane ovojnice u predjelu lijevog čeonog režnja velikog mozga sa prisustvom zraka u komornom sistemu, nagnječenja moždanog tkiva lijevog čeonog režnja velikog mozga, manjeg krvarenja iznad tvrde moždane ovojnice slijepoočnog predjela velikog mozga lijevo sa manjim krvarenjem ispod mekih moždanih ovojnica lijevog čeonog režnja velikog mozga i krvnog podliva i otoka mekih tkiva oko orbite-kapaka lijevog oka sa krvarenjem ispod konjuktive bulbusa lijevog oka, koja ukupna težina tjelesnog povređivanja ima obilježje kvalifikovane teške tjelesne povrede opasne po život.

Život D.R. je spasio njegov brat D.Š. koji je čuo da poziva u pomoć te izašao ispred kuće i rekao napadačima da ostanu dok policija ne dođe. Tada su mu Rile i Suljo uputili prijetnje i psovke, a zatim se udaljili u pravcu naselja Tetovo.

Policija ih je lišila slobode i trenutno se nalaze u pritvoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79