Užasi rata ogledaju se i na licu ukrajinskog predsjednika: Kako se Zelenski promijenio u 40 dana

Užasi rata ogledaju se i na licu ukrajinskog predsjednika: Kako se Zelenski promijenio u 40 dana


Danas je 41. dan otkako je počela ruska invazija na Ukrajinu koja je pokazala nevjerojatnu snagu i hrabrost u obrani svoje slobode.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski posljednjih je tjedana u fokusu javnosti zbog hrabre borbe protiv neprijatelja, ali i svog izgleda zbog kojeg je “zapao za oko” ženama širom svijeta.

Međutim, ekipa na internetu je primijetila koliko se Zelenski promijenio u samo 40-tak dana.

Na Redditu i Twitteru su objavljene i uspoređene fotografije nastale 23. februara 2022. godine, dan prije početka rata, i fotografije koje su nastale jučer u Buči.

Rat je svakako ostavio traga na predsjedniku Ukrajine, a sama prva dama Olena Zelenska nedavno je napisala kako su svi Ukrajinci u samo nekoliko dana ostarjeli 10 godina.

“U ratu je vrijeme drugačije. Stariji smo deset godina. Ne suočavamo se samo s ruskim osvajačem – suočeni smo s ratnim zločincima koji namjerno ubijaju civile”, napisala je tada supruga Volodimira Zelenskog.

Poruke podrške ukrajinskom predsjedniku pristižu sa svih strana.

“Šta rat uradi od čovjeka…”, Druga fotografija je jednostavno srceparajuća. Ostanite jaki i ne odustajte”, “Nikada u životu nisam više željela zagrliti nekog”, “Koliko emocija na jednoj fotografiji”, “Ovaj čovjek je apsolutni heroj, naježim se jer je ostao i borio se. Kakav vođa”, “Tip je postavio standard koji će vrlo malo svjetskih lidera ikada ispuniti”, poruke su korisnika Reddita.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija