Užasna priča iz Krajine: Maloljetnici iz Cazina obećao zaposlenje u Austriji, žrtvu seksualno iskorištavao

Jučer je u KPZ-u Bihać uhapšena jedna osoba od strane pripadnika SIPA-e koja se već nalazi na izdržavanju kazne.

Uhapšeni se dovodi u vezu sa međunarodnom trgovinom ljudima, a uhapšen je po nalogu Posebnog odjela za organizovani kriminal, kako je rečeno iz Tužilaštva BiH. Sve aktivnosti su sprovedene uz aktivnu saradnju sa institucijama Republike Hrvatske.

Istraga je obuhvatila protuzakonito odvođenje maloljetne osobe, iz Cazina, pod obmanom zaposlenja u ugostiteljskom objektu u Austriji, sa namjerom iskorištavanja teškog položaja žrtve i korištenje u seksualne svrhe.

Protiv jednog državljanina BiH se vodi postupak od strane Pravosuđa Republike Hrvatske, a jučer je drugi osumnjičeni uhapšen u KPZ-u Bihać gdje boravi na izdržavanju kazne. Postupajući tužilac će ispitati osumnjičenika, te nakon toga donijeti odluku o daljnem postupanju.

Navedene aktivnosti provedene su po naredbama Tužilaštva BiH, u saradnji s pravosudnim i policijskim organima Republike Hrvatske i Republike Austrije, Federalnim ministarstvom pravde, KPZ Bihać i MUP-om Unsko-sanskog kantona.

U saradnji sa nadležnim institucijama, identifikovanoj žrtvi je pružena potrebna pomoć i skrb.

Tužilaštvo BiH i druge institucije rade na utvrđivanju i identifikaciji i drugih mogućih žrtava u ovom predmetu, prenosi Krajina.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79