Uzeo mu 40 KM da kupi hranu radnicima, a njega poslao po izmišljeni “akumulator”

Vrijeme neimaštine i siromaštva po automatizmu povećava stopu kriminala.

Čitatelj “Avaza” se javio našoj redakciji i ispričao kako je danas prevaren.

Vozeći kroz naselje Osijek u Općini Ilidža, R. Š. (identitet poznat redakciji), je zaustavio svoje vozilo jer ga je stariji muškarac zaustavljao pored ceste. R. Š. je stao nakon čega mu je s desne strane automobila prišao muškarac.
Tražio je da mu dam 50 maraka

– Rekao mi je da odem do šumarskog preduzeća da mu donesem akumulator i da će mi za tu uslugu platiti 15 KM. Ja sam rekao, da nije problem da mu dovezem taj akumulator i da ne treba plaćati, jer nije daleko. Objašnjavao mi je kako je kupio neki plac pored ceste, na kojem su bagerom vršeni radovi te da mu je taj akumulator hitno potreban – počinje svoju priču naš sagovornik.

Kaže, kada je trebao krenuti po akumulator, muškarac ga je ponovo zaustavio.

– Pitao me, imam li 50 KM da mu dam kako bi radnicima koji rade na njegovom placu kupio hranu i piće. Ništa mi nije bilo jasno ali je on to pravdao, kako nema sitnog novca. Nisam stigao ni da mu odgovorim, a on je iz džepa izvadio veliki bunt novca i pitao me da li mu vjerujem. Ja nisam imao više od 40 KM kod sebe i dao sam mu to što sam imao. On se zahvalio i rekao da će me čekati na istom mjestu kada se vratim s akumulatorom – priča R. Š.

Kaže da kada je došao u krug preduzeća i pitao za akumulator, svi su ga blijedo gledali.

Nikakav akumulator nije trebalo donijeti

– Tada sam shvatio da sam žrtva prevare. Nikakav akumulator nije trebalo donijeti niti je to postojalo. Naravno, kada sam došao na lice mjesta, kada sam se vratio, nije bilo tog čovjeka. Pored bagera su bili neki drugi ljudi i njih sam pitao da li su vidjeli ovoga čovjeka koji je mene zaustavio. Rekli su da nisu nikoga vidjeli. Nakon toga, uputio sam se u policijsku stanicu na Ilidži kako bih prijavio ovu prevaru – priča naš sagovornik.

U policijskoj stanici je dao izjavu.

– Htio bih da upozorim građane da ne nasjedaju na ovakve priče. Srećom, nisam dao više novca. Ali prevaranti su očigledno na sve spremni – kaže na kraju R. Š. za “Avaz”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79