Uznemirena majka: Tjerali su ga da gura zid dok se ne pomjeri!

Na adresu redakcije portala Crna-Hronika, stiglo je pismo uznemirene majke uslijed vršnjačkog nasilja nad njenim desetogodišnjim sinom od strane učenika devetog razreda.

Ovaj nemili događaj desio se u Osnovnoj školi “Petar Petrović Njegoš” u Istočnoj Ilidži i prijavljen je policiji.

U cilju razvijanja svijesti o sve većem broju vršnjačkog nasilja, posljedica koje na djecu može ostaviti, te sprečavanju istih, prenosimo vam sljedeće pismo kao i nalaze ljekara nakon zadobijenih povreda ovog desetogodišnjaka:

“Moje ime je T.D. i majka sam maloljetnog B. (2009. godište) koji ide u Osnovnu školu “Petar Petrović Njegoš” u Istočnoj Ilidži. Ovim putem se oglašavam, jer želim da skrenem pažnju svim majkama da prijave svako nasilje, svaki vid diskriminacije, kako po osnovnim, tako i po srednjim školama. Djeca nam žive u strahu, prijeti im se svaki dan.

Naime, mog sina su 09.10.2019. godine, četvorica učenika devetog razreda strpali u školski WC i tjerali ga da gura zid dok se ne pomjeri, tjerali ga da “duva” u sijalicu dok se ista ne ugasi, šutali ga i ponižavali.
Ta djeca su mog sina maltretirala još od prošle godine. Tada ih je škola opomenula.

Ovoga puta sam po ponašanju i modricama koje je imao, primijetila da nešto nije uredu. On je sve vrijeme ćutao, jer su mu ti isti dječaci prijetili da će ga ubiti ukoliko bilo šta kaže. Prijavili smo ih policiji. Ovaj put neću objavljivati imena, ali samo želim da skrenem pažnju svim roditeljima – pričajte sa svojom djecom, ma kolike vaše obaveze bile i spriječite na vrijeme ono najgore.”

Više o događaju pisali su i kolege sa portala Trebević.net

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79