Uznemirenost građana BiH dovedena do usijanja: Za šest mjeseci likvidirana četiri policajca

Jeza i strah uvukli su se u građane BiH nakon još jedne likvidacije policajca.

Slađenko Tubin, pripadnik MUP-a RS, četvrti je policajac koji je likvidiran na dužnosti u posljednjih šest mjeseci.

On je usmrćen tokom intervencije, a iz puške ga je likvidirao Marko Šabić, koji je prije toga nožem povrijedio oca i prijetio smrću svojoj supruzi.

Tajna istraga

Crna statistika otvorena je zločinom u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su 26. oktobra prošle godine tokom patroliranja izrešetani pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo Adis Šehović i Davor Vujinović, piše Avaz.

Ova likvidacija ima potpis organiziranog kriminala, a istraga se vodi u strogoj tajnosti. No, detalji koji cure u javnost kažu da su tragovi koje istražitelji imaju poprilično hladni. Stoga su za sada u fokusu istrage automafijaši Srećko Trifković, Nedjeljko Lizdek, Stefan Samardžija i Miloš Obradov. Niko zvanično nije optužen, premda su kradljivci automobila pritvoreni. Osim povezanosti s likvidacijom sarajevskih pozornika, njih istražuju i druge policijske agencije, prvenstveno MUP RS, zbog nerazjašnjenih likvidacija u kriminalnim krugovima.

U februaru je uslijedio novi šok… Edin Gačić mučki je likvidirao Mahira Begića, pripadnika Federalne uprave policije, koji je osiguravao objekt za obuku policijskih kadrova u Suhodolu kod Tarčina.

Bez motiva

Begić je likvidiran bez posebnog motiva, a prije njega Gačić je iz šmajsera likvidirao Sauda Sultanića u njegovoj prodavnici u Konjicu. Nakon toga uslijedila je bjesomučna potraga za njim, a grad je strahovao sve dok ga sarajevski specijalci nisu locirali i likvidirali u vrletima blizu Lepenice kod Kiseljaka. Tada je lakše ranjen jedan specijalac.

Psihopati i organizirani kriminal

Likvidacija policajaca Begića i Tubina počinile su osobe koje imaju historiju liječenja u psihijatrijskim ustanovama. Gačić je, za razliku od Šabića, iza sebe imao tri likvidacije na duši, a na slobodi se našao nakon izdržane kazne.

Tubićev likvidator imao je iza sebe mnoštvo prijava za nasilje u porodici, a u krivičnom dosjeu stoji da je terećen za napad na policajca ispred Policijske stanice u Prijedoru. Iza slučaja likvidacije sarajevskih policajaca, prema svemu sudeći, stoji organizirani kriminal, jer su istražitelji na licu mjesta pronašli minimalan broj tragova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79