Uznemirujuće fotografije: U zeničkom azilu psi jedu druge pse! (FOTO)

Dan nakon što je Crna Hronika pisala priču o azilu na pse u Zenici, ne stišava se reakcija javnosti, a iz Udruženje za spašavanje i zaštitu životinja Šapa Zenica podnijeli su prijavu Kantonalnom tužilaštvu i Kantonalnoj veterinarskoj inspekciji, sa zahtjevom za hitnim pokretanjem istrage povodom ubijenih pasa u zeničkom azilu.

Jedna od grupa na društvenim mrežama pod nazivom “Glas Bespomoćnih” i danas su se oglasili na društvenim mrežama te objavili još fotografija iz zeničkog azila.

Strašna priča iz Zenice: U azilu za pse ubijene životinje? (FOTO)

– Ovdje leži više ubijenih naših uličnih prijatelja, ovoga je bilo još, samo je pitanje kada će i ostale slike izaći u javnost. Ovo se dešava od početka rada azila, svaki dan su ih kupili u dvije smjene. Od 7 ujutru, a druga smjena od poslijepodne do kasno u noć. I evo odgovora gdje su nestali toliko naših prijatelja, a u azilu ima mjesta za nekih 140 pasa- napisali su iz ove Facebook grupe.

Iz zeničke Šape su naveli da su na fotografijama prikazani mrtvi psi u prostoriji karantene zeničkog Skloništa za napuštene životinje u Stranjanima, kojim upravlja JKP Alba Zenica, a što upućuje na masovna ubijanja pasa u skloništu, uz navode da se ona vrše kontinuirano.

Crna Hronika pronašla je i priču u kojoj je prije nekoliko sedmica objavljen apel za udomljavanje nekoliko malih pasa, a u posjedu smo fotografija na kojima danas vidimo kako psi jedu druge pse, te pronalazimo pse koji su prije nekoliko sedmica postavljeni na apel.

U nastavku objavljemo fotografije, upozoravamo da su prizori uznemirujući.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79