(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) Za mačku privezali petarde koje su eksplodirale, pa je stavili na rešetku od roštilja

Ugljenisane ostatke mačke su prema predviđenim procedurama pokupili, mjesto poprskali dezinfekcionim sredstvima i prenijeli u objekat gdje se čuvaju ostaci životinja koje su uginule, a nalazile su se na javnim površinama kako bi se utvrdilo da nisu uginule od neke zarazne bolesti.

Međutim, ono što brine jeste da ovakvi slučajevi nisu usamljeni, jer su prije par mjeseci radnici ove službe sa Gradskog bedema pokupili još jednu mačku kojoj je odsječena glava, a stradaju i druge životinje.

– Prošle godine u naselju Ljubić kej pokupili smo oko desetak golubova koji su po svoj prilici bili otrovani, jer je utvrđeno da nisu bili zaraženi nekom bolešću. Preuzimali smo i životinje koje su uginule usljed nebrige i nemara ljudi koji su trebali da brinu o njima – istakao je za RINU Aleksandar Maksimović, direktor JP “Zoo higijena” u Čačku, prenosi Telegrtaf.

Slučaj mladića koji su uhvatila mačku za nju privezali petarde koje su potom eksplodirale i takvu životinju stavili na rešetku od roštilja ispod koje su založili vatru, zgrozio je prije nekoliko dana Srbiju. Mačka je potom poluživa zapaljena i izgorjela.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79