Uznemirujući snimak: Učenik i nastavnica se potukli na času

Prosvjetna inspekcija Crne Gore ispituje slučaj navodne tuče između profesorice i učenika u Srednjoj stručnoj školi u Rožajama, prenose Vijesti.me.

Čitalac je “Vijestima” poslao videosnimak na kojem je prikazan konflikt između nastavnice i učenika. Na snimku se ne čuje šta jedno drugome govore, ali učenik, kako se vidi, stoji iznad profesorske katedre, kao da želi da uzme dnevnik ili drugi predmet ispred profesorice, što ona brani. Učenik je potom hvata za šake i profesorica potom kreće na njega.

– Slučaj konflikta nastavnika i učenika je nešto čime se već bavimo. Preciznije, vršimo razgovore sa svim učesnicima, nakon čega će se škola odrediti u odnosu na ovaj slučaj. Svakako da je neprihvatljivo neprimjereno ponašanje učenika prema nastavnicima, ali i bilo koja vrsta fizičke agresije u školi – izjavila je vršiteljica dužnosti direktora škole Zineta Hot.

Video u trajanju od 12 sekundi, kako tvrdi čitalac, snimljen je prije nekoliko dana. I čitalac, ali i iz uprave škole, kazali su “Vijestima” da je u pitanju profesorica Bahta Kurtagić.

Hitnu reakciju škole, kako je rečeno “Vijestima” iz Ministarstva prosvjete, tražio je i taj resor.

“Zatražili smo, kao i uvijek u ovakvim situacijama, hitnu informaciju od škole”, navodi se u odgovoru.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79