Uzunović napustio Klub PDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH

Samostalni zastupnik Kenan Uzunović napustio je krajem aprila Klub PDA, potvrđeno je za Klix.ba. Ovaj Klub su činila četiri zastupnika Elzina Pirić (PDA), Sandi Salkić (NES) i samostalni zastupnici Arnel Isak i Kenan Uzunović.

Uzunović je naveo da Klub napušta samovoljno zbog nezadovoljstva i manjka komunikacije između predsjednice i članova Kluba.

Izlaskom Uzunovića u Klubu PDA su ostala tri zastupnika, što je dovoljno da bi Klub funkcionisao. Međutim, kako saznajemo postojanje Kluba je upitno jer bi u narednom periodu moglo doći do toga da još jedan zastupnik napusti ovaj Klub.

S obzirom na to da se Uzunović do sada o ovom potezu nije javno izjašnjavao, ostaje nepoznato kojem će se klubu pridružiti u narednom periodu.

Ukoliko Isak ili Salkić napuste Klub PDA on će se zvanično raspasti.

Ruke Uzunovića i Isaka bile su odlučujuće za formiranje nove Vlade FBiH. Uuznović je tada bio zastupnik BHI – Kasumović Fuad, dok je Isak neposredno pred imenovanje nove vlade napustio NES.

Podsjetimo da je Pirić prošle godine predložila Uzunovića za mjesto dopredsjedavajućeg Federalnog parlamenta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79