“Uzvici ‘Allahu ekber’ nisu poruka pomirenja i suživota nego želja da se napravi unitarna BiH u kojoj Srbima nije mjesto”

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih Milorad Kojić kazao je da “kolona vozila sa istaknutim zastavama Islamske države i uzvici ‘Allahu ekber’ za vrijeme parastosa ispred spomen-krsta u Stogu kod Vozuće nisu poruka suživota, pomirenja i dobrih odnosa, nego želja da se napravi unitarna BiH u kojoj Srbima nije mjesto.”

“Bio sam prisutan juče kada se desila provokacija prilikom obilježavanja jednog od najbrutalnijih i najmonstruoznijih stradanja srpskog naroda, u kojem su Srbima odsijecane glave”, rekao je Kojić za Srnu.

On je istakao da je i iz razgovora sa porodicama stradalih Srba zaključio da je “jučerašnja provokacija produbila traumu i vratila ih u dane stradanja njihovih najmilijih kojima su glave i odsijecane uz poklič ‘Allahu ekber'”.

“Nevjerovatno je da se to dešava na dan kada su počinjeni stravični zločini nad srpskim narodom”, zaključio je Kojić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79