Uzvikujući “pravda” stotinjak Tuzlaka je večeras na Trgu slobode u Tuzli održalo skup podrške pod nazivom “Pravda za Davida”

Tuzlaci su zapalili svijeće, te poslali poruku podrške i solidarnosti građanima Banja Luke.

Uzvikujući “pravda” stotinjak Tuzlaka je večeras na Trgu slobode u Tuzli održalo skup podrške pod nazivom “Pravda za Davida”, a povodom policijske torture provedene jučer u Banjaluci nad roditeljima Davida Dragičevića i građana koji su na Trgu Krajine tražili pravdu za svu ubijenu djecu.

image
Skup podrške “Pravda za Davida” u Tuzli/Miren Aljić

Tuzlaci su zapalili svijeće, te poslali poruku podrške i solidarnosti građanima Banja Luke, kojima nije dozvoljeno da izraze svoj protest i da traže pravdu za mladića koji je, sudeći prema brojnim pokazateljima, ubijen na zvjerski način.

– Ne smijemo zažmiriti na činjenicu da građanima ove zemlje nije dozvoljeno da protestuju i da se ptema njima policija ophodi na onaj način. Šaljemo im podršku i poručujemo da nisu sami. Tu smo potom i za sve nas kojima je dosta režima u kojem se sve zabranjuje. Živimo kao u demokratiji, ali nemamo pravo da izađemo na mirne proteste i kažemo ono što želimo. Samo tražimo istinu i pravdu, kazao je Admir Adilović, jedan od inicijatora skupa.

image
Skup podrške “Pravda za Davida” u Tuzli/Miren Aljić

Tuzlanka koja je večeras na Sonom trgu u Tuzli došla sa maloljetnim sinom poručila je roditeljima Davida Dragičvića da nisu sami.

– Ne mogu ni zamislit kroz šta prolaze David i Suzana, da tako ostanu bez djeteta i da sad plaćaju zbog toga. Morala sam izaći i glasno reći da se ono što se dešavalo u Banja Luci može svima nama desiti, ako nastavimo šutjeti, kazala nam je ova Tuzlanka

image
Skup podrške “Pravda za Davida” u Tuzli/Miren Aljić
image
Skup podrške “Pravda za Davida” u Tuzli/Miren Aljić
image
Oslobođenje
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments