Vahid Jusufović: Direktor bez stava, studenti i učenici jučer mogli u UKC, sada ne mogu!

Učenici medicinskih škola i studenti medicinskih i zdravstvenih fakulteta dobili su ponovo priliku za klinički staž u Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli.

Godinu su bili bez prakse. Uz pooštravanje higijensko-epidemiološkoh mjera zaštite od korona virusa imat će strožije kontrole za prisustvo na klinikama. Ali su zadovoljni što je Krizni štab konačno pozitivno odgovorio na njihove zahtjeve.

,,U zimskom semestru nije bilo praktične nastave u direktnom kontaktu. Nastava i vježbe su se održale onlajn. Studenti su bili opravdano nezadovoljni, jer koeficijenti, oni su se osjećali uskraćeni, a sa moje neke pozicije, oni su bili upravu”, izjavio je Jusufović 10.3. za RTV TK.

Danas je Jusufović bio dio Kriznog štaba koji je donio odluku da se studenti svih godina, osim studenata završne godine koji su na kliničkom stažu, zabrani ulazak na UKC Tuzla.

,,Nemamo nekih većih problema, raspoređeni su od jutarnjih pa do večernjih sati, pa to onda nisu velike grupe. Pratićemo situaciju, ukoliko se među studentima pojavi veći broj pozitivnih, što pratimo svaki dan donijet ćemo nove mjere. Nećemo donositi ishitrene odluke, nego ćemo razmotriti odluke na Kriznom štabu Tuzlanskog kantona”, izjavio je Jusufović prije svega nekoliko dana.

Vahid Jusufović je prvobitno izričito zabranio studentima ulazak na UKC, da bi nakon najave protesta studenata ispunio njihove želje, ali očito na samo par dana.

Da li je Jusufović ovu informaciju znao i onda kada je davao intervju za RTV TK procijenite sami.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79