Vahid Jusufović podnio ostavku na mjesto direktora UKC Tuzla!

Direktor UKC Tuzla Vahid Jusufović podnio je danas ostavku na ovu dužnost. Ovu informaciju je i sam potvrdio za Oslobođenje.

– Vlada TK danas je jednoglasno odbila izvještaj o radu UKC Tuzla u prošloj godini. Radi se, zapravo o cijelom hodogramu koji je za cilj imao moju smjenu, preko odnosa Upravnog odbora UKC-a, do stava Vlade da odbije izvještaj o radu i predloži Skupštini da učini isto. Ja ne želim da učestvujem u tim polemikama, a želim i da sačuvam ovo zdravlja što imam, tako da sam podnio ostavku. Ja imam svoju ljudsku i doktorsku čast i nisam sebi mogao dozvoliti neke stvari, kazao nam je Jusufović.

On je dao i vlastitu ocjenu rada UKC-a Tuzla u toku prošle godine, kada se naša zemlja suočila sa pandemijom koronavirusa.

– Mislim da sam pošteno odradio posao u toku prošle godine, kada se cijeli svijet suočio sa koronavirusom. UKC Tuzla je, slobodno mogu reći, bio najmanji problem u cijeloj BiH. Ni od koga nismo tražili pomoć, radili smo kako smo mislili da je najbolje, a čak smo i drugim pomagali, kada je to trebalo. Meni je važnije mišljenje pacijenata, a mislim da su oni bili zadovoljni načinom našeg rada, istakao je Jusufović za Oslobođenje.

Koliko je pošteno radio u nekoliko tekstova smo pisali, a neke od njih pročitajte ispod.

Sin Vahida Jusufovića, kojeg je policija privodila prošle godine, počinje raditi na UKC Tuzla?

Vahid Jusufović zaposlio 9 ljekara na UKC u COVID bolnicu preko nepostojećeg konkursa a među zaposlenima je njegov sin!?

Otkriven novi ,,namješten konkurs” na UKC Tuzla: Jusufović zaposlio stranačkog kolegu!

Korona nabavke direktora Jusufovića: Restoran, laminati i štampa po hitnom postupku

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79