Vahidin Šahinpašić opet premješten: “Nema više status policijskog operativca nego savjetnika”

Vahidin Šahinpašić opet premješten: “Nema više status policijskog operativca nego savjetnika”

Vahidin Šahinpašić više nije šef Odjela za istraživanje ratnih zločina u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu saznaje portal Crna-Hronika.

Kako saznajemo od izvora iz sigurnosnih struktura BiH, Šahinpašić je sa mjesta šefa sklonjen po “naređenju sa vrha”.

Vahidin Šahinpašić Glavni inspektor SIPE, čije se ime u zadnje vrijeme dovodi u vezu sa enormnim bogaćenjem i povezanošću sa bivšim direktorom OSE Osmanom Mehmedagićem, smijenjen je odlukom direktora SIPE Darka Ćuluma sa pozicije načelnika Sektora za istraživanje ratnih zločina i krivičnih djela kažnjivih po međunarodnom humanitarnom pravu i raspoređen na poziciju Savjetnika direktora SIPE saznaje Crna hronika.

Ovim je premještajem Šahinpašić lišen bilo kakvog operativnog policijskog postupanja, što je očigledno bio i cilj ove kadrovske rokade.

Koliko i o čemu će savjetovati direktora SIPE Ćuluma, ostaje da se vidi.

Podsjećamo on je u martu prošle godine postavljen na funkciju šefa Odjela za istraživanje ratnih zločina u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, dok je sa mjesta načelnika Krim-istražnog odjela “sklonjen” na njegov lični zahtjev.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79