Vakcinacija se više neće vršiti u Zetri, nastavlja se u domovima zdravlja

Ministarstvo zdravstva KS i radna grupa za vakcinaciju su donijeli odluku da se punkt za vakcinaciju u Zetri zatvara 1. novembra.

Svi koji imaju termin za revakcinaciju do tada pozivaju se da dođu na revakcinaciju u Zetru, kao i svi drugi koji dosad nisu vakcinisani.

“Nakon toga sva vakcinacija nastavlja se u domovima zdravlja – kazala je za Klix Mirna Pecikoza, glasnogovornica Ministarstva zdravstva KS.

Imunizacija građana će se vršiti, kao i do sada, na vakcinalnim punktovima u domovima zdravlja Vogošća, Ilijaš, Hadžići, Trnovo, Ilidža, Stari Grad, Novi Grad i Novo Sarajevo bez prethodne najave.

U Kantonu Sarajevo trenutno na revakcinaciju čeka 44.857 osoba, iz čega se može zaključiti da će krajem oktobra biti potpuno vakcinisano 50 posto punoljetnih građana ovog kantona.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, do sada je u potpunosti vakcinisano ukupno 121.147 stanovnika KS, što predstavlja 36,5 posto stanovnika starijih od 18 godina.

Kako je navedeno, od ukupnog broja potpuno vakcinisanih stanovnika, njih 85.883 je vakcinisano u zdravstvenim ustanovama KS, dok su se ostali imunizirali izvan zdravstvenih ustanova u ovom kantonu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79