Vakcinisala se kćerka Billa Gatesa, pa se našalila na račun teoretičara zavjera

Protiv koronavirusa vakcinisala se i 24-godišnja Jennifer Gates, kćerka suosnivača Microsofta Billa Gatesa. Ovaj čin je iskoristila da se našali tj. da pošalje poruku teoretičarima zavjera.

Gates je studentica druge godine medicine u New Yorku, a nakon vakcinacije javnosti se obratila preko Instagrama. Tom prilikom je napomenula da će imunizacija zaštititi pojedince i zajednicu.

“Među priviligovanim sam osobama koje su primile prvu dozu mRNA vakcine koja će naučiti moje ćelije da imaju imunološki odgovor na virus. Kao studentica medicine i neko ko želi biti doktorica, zahvalna sam što ću biti zaštićena i sigurna u budućem radu”, napisala je Gates.

Pozvala je da se ljudi više informišu o vakcinama i da razmotre vakcinaciju kada budu u prilici. Podsjetila je da će zajednica biti sigurnija što se više individua vakciniše.

Zahvalila se svima onima koji su doprinijeli razvoju vakcine i naglasila da će vakcinacija pomoći zdravstvenim radnicima da budu uspješniji u spašavanju života.

Gates je poručila da će nakon što primi drugu dozu vakcine i dalje nositi masku, možda i dvije, a što smatra opravdanim.

Zatim se našalila i na račun teoretičara zavjera.

“Nažalost, vakcinacijom nije usađena genijalnost mog oca u moj mozak. Kada bi samo mRNA imala tu moć”, istakla je Gates na Instagramu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79