Valjan podnio ostavku na mjesto direktora bolnice u Novoj Biloj, kolege iz stranke ga ismijavale

Velimir Valjan, dosadašnji direktor bolnice Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj, podnio je ostavku na tu funkciju.

Valjan je kirurg, stručni i moralni autoritet, direktor je već dva desetljeća, te je jedan od najzaslužnijih uz Dragu Džambasa, inače ratnog načelnika saniteta u Lašvanskoj dolini, za to što uopće postoji bolnica Dr. fra Mato Nikolić. Inače, ta bolnica je jedina u BiH koja je pozitivno poslovala, piše Dnevni list.

Prema njihovim saznanjima, Valjan se na ovaj potez odlučio iz više razloga, ponajprije zbog iscrpljenosti, ali i zbog nedavnih događaja u Općinskom odboru HDZ-a BiH Travnik. Naime, uoči Uskrsa općinski vijećnici iz HDZ-a BiH, zajedno sa svojim partnerima iz SDA, su izglasali povećanje paušala u OV Travnik, a doktor Valjan jedini se od HDZ-ovaca žestoko usprotivio toj odluci. Nakon toga je, kako doznaju novinari, bio izložen pritiscima i omalovažavanjima mlađih kolega iz HDZ-a. Svoju ostaku Valjan je uputio ministarstvu zdravstva još prije mjesec dana.

Podsjetimo, Općinsko vijeće Travnik usvojilo je odluku o uvećanju vijećničkih paušala, čiji će mjesečni bruto iznos, umjesto 405 maraka, iznositi nešto više od 462 maraka. Paušali predsjednika klubova političkih stranaka uvećani su s 462 marke na bruto iznos od oko 520 maraka. Toliku plaću bi poželjeli mnogi Travničani zaposleni u privatnome sektoru. Odluku su izglasala 22 vijećnika HDZ-a BiH i SDA, osim dr. Valjana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79