Vandali na stadionu Tušanj oštetili prezentaciju na zidu, Sloboda se oglasila

Stadion Tušanj, dom tuzlanskih premijerligaša – Slobode i Tuzla Cityja, našao se na meti vandala.

Nepoznate osobe oštetile su nedavno postavljenu vizuelnu prezentaciju, o čemu je Sloboda obavijestila policiju.

– Nakon postavljanja vizuelne prezentacije, u protekloj noći došlo je do vandalizma i dijelovi prezentacije su svjesno oštećeni. Slučaj je prijavljen nadležnim organima, a u toku dana će se u saradnji sa JU Gradski stadion Tušanj uraditi i postavljanje video nadzora u cilju zaštite imovine.

Treba istaći da je ovo samo još jedna od mnogobrojnih opstrukcija i napada koji doživljavamo u prethodnom periodu, a sve u cilju sistemskog urušavanja institucije FK Sloboda. Da stvar bude gora, ti napadi i opstrukcije najviše dolaze od ljudi koji su na neki način bili vezani za FK Sloboda, a sada su izvan nje.

Također, treba napomenuti da je poslana prijava/upit na adrese FSBiH vezano za pomenutu vizuelnu prezentaciju u toku jučerašnjih prijepodnevnih sati, a sve u cilju diskreditovanja historije FK Sloboda.

Ovim putem objavljujemo da ćemo se još više truditi da na svakom koraku Grada Tuzle bude prisutna FK Sloboda i na tom putu nećemo odustajati jer niko ne može da poništi 100 godina tradicije i ogroman broj ličnosti koji su svojim radom i zalaganjem stvarali nešto što se zove FK Sloboda – poručili su iz ovog premijerligaša.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79