Vandali za par sati uništili mural u Srbiji posvećen Balaševiću, građani ogorčeni

Mural posvećen nedavno preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je Inicijativa za Požegu oslikala na Trgu slobode u tom gradu na zapadu Srbije, uništen je nakon samo nekoliko sati.

Nepoznati počinitelji tijekom noći su potpuno uništili mural “Živeti slobodno” kojim je Inicijativa za Požegu htjela iskazati poštovanje prema umjetniku koji je bio omiljen u cijeloj regiji.

“Bez obzira na niska očekivanja, teško je pomiriti se sa stvarnošću u kojoj netko precrtava poruku ŽIVETI SLOBODNO! Što može biti u glavi tom stvorenju? On se zalaže za ropstvo, što li? Simbolično, vandali nisu uspjeli dohvatiti šaku prkosa i otpora. I neka baš to bude poruka za budućnost”, napisali su na svojim stranicama.

Dodali su i kako je većina građana Požege pozitivno reagirala na mural, te su ogorčeni što je isti uništen nakon samo nekoliko sati.

Također, iz Inicijative su podijelili i komentare sugrađana, te istaknuli kako se stide tih pojedinaca koji siju mržnju, a ne razumiju apsolutno ništa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79